[vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Ouders en kinderen”][/ultimate_heading][vc_column_text]Als ouders bent je natuurlijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling en opvoeding van het kind. Hier vertellen wij wat meer over wat je als ouders kan doen om betrokken te zijn.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Betrokkenheid bij school, hoe?”][/ultimate_heading][ultimate_spacer height=”25″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][ultimate_heading main_heading=”Participatie per onderwijstype”][/ultimate_heading][vc_column_text]Bij het basisonderwijs bent u als ouder bijna vanzelfsprekend al meer betrokken. Scholen hopen vaak op de hulp van ouders bij buitenschoolse activiteiten, overeten, reisjes enzovoort.

Bij de middelbare school is dit al veel minder. De kinders willen natuurlijk al een stuk minder hulp en bemoeienis. Het is belang om dan als ouders je kind te ondersteunen in de processen die hij/zij doorloopt en bij hun studiekeuze.

En bij bijvoorbeeld het mbo, is het vaak alleen het geval dat scholen en ouders contact hebben bij bijvoorbeeld problemen zoals verzuim of lage cijfers.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][ultimate_heading main_heading=”Wat zijn de verwachtingen van een schoolinstelling?”][/ultimate_heading][vc_column_text]Schoolinstellingen verwachten van je als ouder natuurlijk wel wat informatie geeft om het leerproces van je kind te verbeteren. Zo is het belangrijk om school op te hoogte te houden van de belangrijke ontwikkelen bij het kind thuis. Daarnaast dat u er voort zorgt dat het kind een rustige en veilige omgeving heeft waar hij/zij het huiswerk kan maken of de toetsen die moeten worden geleerd kan gaan leren. En dat u samen met de school op een opbouwende manier uw kind helpt.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][ultimate_heading main_heading=”Ouderraad”][/ultimate_heading][vc_column_text]Naast thuis uw kind en de school zo goed mogelijk te ondersteunen, kunt u ook uw stempel proberen te drukken en te helpen door middel van de ouderraad. Deze raad wordt door en bestaat uit ouders van kinderen. In deze raad kan je aan het bestuur bijvoorbeeld advies geven en mee denken in verschillende kwesties. U moet natuurlijk hier niet in doordraaien als ouder en uw eigen kind bijvoorbeeld voor trekken.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]