Psychology

Ouderen zijn steeds langer actief op de arbeidsmarkt. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor doorwerken na pensioen. Er zijn een aantal redenen waarom mensen dit doen, maar het grootste voordeel is dat je je vaardigheden kunt gebruiken en toepassen terwijl je profiteert van al het goede dat met het ouder worden gepaard gaat. Laten we eens kijken waarom het slim is om na uw pensioen door te werken.

Voordelen van het werken na pensionering

Het blijven werken na pensionering kan positieve invloed hebben op je gezondheid en welzijn. Je krijgt de mogelijkheid om leeftijdsgenoten te ontmoeten, wat bovendien echt goed is voor de mentale gezondheid. Door actief bezig te blijven, ben je ook in staat om aan eigen projecten te werken of aan iets sociale betrokkenheid en verantwoordelijkheid toe te voegen – zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.

Extra bijverdiensten

Bovendien biedt het blijven werken na pensionering ook financiële voordelen. Je kunt de extra inkomsten gebruiken om meer luxe artikelen of reizen die anders misschien buiten bereik zouden zijn, of als spaargeld voor later in het leven gebruiken. Als alternatief kun je eventueel ook besluiten om minder te werken en toch de financiële voordelen van het blijven werken na pensionering te behouden – zoals eindejaarsbonussen, medische verzekering of andere voordelige vergoedingen die vereist zijn dat je eigenaar bent van je bedrijf of onderdeel bent van je team.

Nieuwe en oude vriendschappen

Het blijven werken na pensionering geeft ook meerdere kansen op verschillende manieren; Je bent in staat om contact te houden met collega’s die jarenlang samengewerkt hebben, maar ook nieuwe relaties op te bouwen met collega’s die jong genoeg zijn om jouw kinderen (of kleinkinderen) te zijn! Hierdoor wordt je in staat gesteld nieuwe talentontwikkeling technieken en tools toe te passen op jouw carrière!

Wil jij ook doorwerken na je pensioen? Ga dan naar de website van Actief65+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment