Research

Op de middelbare school ontkom je er niet aan om een boekverslag of samenvatting van een boek te maken. Als het goed is hebben we dat allemaal al wel eens gedaan, in dit artikel geven we je wat tips voor het maken van een goed boekverslag. De voorkant van een boekverslag is altijd hetzelfde, het bevat altijd je naam, de voorkant van het boek, de datum wanneer je het inlevert en de naam van je klas.

Naast een boekverslag, is het soms ook handig om ergens een samenvatting van te maken bijvoorbeeld als je examen ergens voor moet doen. Op het internet vind je ook voldoende informatie om een boekverslag of samenvatting te maken, kijk bijvoorbeeld eens op kennisdelen. Een website met kant-en-klare boekverslagen, samenvattingen, uitwerkingen en tentamens.

Het beste boekverslag

Daar hopen we natuurlijk allemaal op, een vette 10+ voor een boekverslag. Helaas een cijfer wat maar weinig wordt gegeven. Maar je kunt er wel voldoende aan doen om dicht in de buurt te komen van dat cijfer. Wees bijvoorbeeld eens origineel met de voorkant van je boekverslag. Je kunt ook een thema foto maken van het boek, als jouw boek bijvoorbeeld over koken gaat, maak dan een recept uit dat boek of iets anders en maak een foto van het bord eten met het boek ernaast. Gegarandeerd een succes! Wil je meer inspiratie? Dan hebben we tegenwoordig ook kanalen zoals Pinterest en Instagram, voor dit laatste kanaal kun je op de hashtags #bookstagram en #books kijken.

Ook een hele goede tip is het persoonlijk maken van het boekverslag. Bijvoorbeeld een foto van het boek dat je zit te lezen doet het ook erg goed. En wees ook niet te uitbundig met het boekverslag, tekst met een leesbaar lettertype en enkele foto’s is voldoende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment